10.12.2012

PUHEENJOHTAJAN TERVEISET


 

Alkuaskeleilla

Uusi vuosi, uudet kujeet sanotaan. Siimapuiston päiväkodin väelle, niin pienille kuin isoillekin, on totisesti tullut tänä vuonna uutta opittavaa ja tutkittavaa uuden päiväkodin avauduttua alkusyksystä. Uutta riittää varmasti myös kohta alkavalle vuodellekin. Vanhemman silmin kaikki näyttää hienolta, siistiltä ja toimivalta. Ja ainakin omien vesseleiden puheista päätellen näin on myös sisäpuolellakin.

Tärkeimpien ihmisteni elämän alkumetrit ovat olleet minulle tärkeitä asioita seurata. Ja nopeita ovat askeleet olleet heti kun niitä kahdella käpälällä on päästy ottamaan. Niinpä olin innoissani kuullessani että lapsillani oli mahdollisuus päästä luonto- ja liikuntapainotteiseen päiväkotiin. Alkumatka on sujunut hyvin ja ilolla olen kuunnellut myös päiväkodin henkilökunnan kertomuksia arjen tärkeistä askareista. Kiitokset jokapäiväisestä työstä henkilökunnalle, joka tekee kahta suurta työtä kun se samaan aikaan käynnistää toimintaansa ja hoitaa jälkikasvuamme.

Päiväkodin ja vanhempien jatkuva yhteistoiminta on luonnollisesti lapsille hyvin tärkeää ja sen toimintaa täytyy kaikin tavoin edesauttaa. Siimapuiston päiväkodin ensimmäisen vanhempainillan jälkeen päiväkodin toimesta esitettiin vanhempaintoimikunnan perustamista.

Vanhempaintoimikunta on yhteistyöelin, joka tukee päiväkodin toimintaa yhteistyössä päiväkodin kanssa, mutta myös itsenäisesti. Se toimii päiväkodille teknisenä ja taloudellisena apuvälineenä. Se voi antaa päiväkodille valtuuksia tilata palveluita, esimerkkinä lastemme valokuvaus. Se voi myös tukea päiväkotia tilaamalla ja rahoittamalla asioita, joihin päiväkodilla ei ole lupaa, esimerkiksi ruokailun jälkeen annettavien xylitol-pastillien hankinta päiväkodin kaikille lapsille. Kaikkien vanhempien tuella mahdollistamme mm. edellä mainitun hankinnan. Pyydämmekin tänä vuonna kaikkia vanhempia tukemaan toimintaa lahjoituksella, joka on 10 € / lapsi. Maksuohjeet annamme myöhemmin. Lahjoitus koskee päiväkotivuotta 2012-2013.

Vaikka vanhempaintoimikunta on vasta perustettu on toiminnassa mukana jo parikymmentä vanhempaa. Näiltä sivuilta löydät vanhempaintoimikunnan ja päiväkodin ajankohtaisia asioita, toimikunnan kokouspöytäkirjoja ja muuta toimintaan liittyvää asiaa. Jos haluat mukaan toimintaan tai osallistua toiminnan tukemiseen muilla tavoin, niin sivuilta löytyy siihenkin tiedot. Tervetuloa mukaan, matka on varmasti taittamisen arvoinen.

Kari Saukkonen
Siimapuiston vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja



Kuva: Marjo Naukkarinen