9.12.2012

1. KOKOUS 25.10.2012



PÖYTÄKIRJA
Siimapuiston päiväkodin vanhempaintoimikunnan 1. kokous

Aika: 25.10.2012 klo 19:45
Paikka: Siimapuiston päiväkodin ruokala

Läsnä:
Leena Lahtinen, päiväkodin johtaja
Riikka Holopainen, ryhmä Lammenranta
Maarit Kinnunen, Lammenranta
Johanna Juntunen, Omenatarha
Kari Saukkonen, Kirsikkalaakso
Tuula Urrila, Metsäpolku
Päivi Alho-Heikkilä, Metsäpolku
Jasmine Patrakka, Perhospuisto
Sanna Jääskeläinen, Sammalmätäs
Jouni Sorvoja, Sammalmätäs
Jukka Huttunen, Lammenranta & Metsäpolku
Anneli Kostiander, Kirsikkalaakso
Heidi Simola, Metsäpolku
Katja Andreev, Kukkaniitty
Marjo Naukkarinen, Kirsikkalaakso

1. Kokouksen koolle kutsuminen ja järjestäytyminen
Päiväkodin johtaja Leena Lahtinen kutsui kokouksen koolle vanhempainillan päätteeksi. Hän toimi samalla ensimmäisen kokouksen puheenjohtajana. Kari Saukkonen lupasi tehdä kokousmuistion.

2. Kokouksen tarkoitus
Lahtinen kertoi kokouksen tarkoituksen olevan Siimapuiston päiväkodin vanhempaintoimikunnan perustamisen, mikäli halukkaita riittää. Lahtinen kertoi vanhempaintoimikunnan tarkoituksesta toimia sekä teknisenä että taloudellisenavälineenä tilata palveluita, kehittää ohjelmaa ja toimintaa yhdessä päiväkodin kanssa sekä itsenäisesti. Lahtinen kertoi että jäseniä olisi hyvä olla jokaisesta ryhmästä (7 ryhmää). Kunkin ryhmän edustaja toimii oman ryhmänsä yhdyshenkilönä esim. tiedotusasioissa. Päätettiin perustaa vanhempaintoimikunta.

3. Vanhempaintoimikunnan tilin perustaminen
Päätettiin avata vanhempaintoimikunnalle tili. Tiliä hoitamaan valittiin Katja Andreev. Tilille annettiin käyttöoikeus myös Kari Saukkoselle ja Johanna Juntuselle.

4. Valokuvauksen järjestäminen
Päätettiin valtuuttaa Lahtinen tilaamaan valokuvaaja päiväkotiin.

5. Xylitol-pastillien tilaus
Päätettiin tilata Xylitol-pastillit päiväkotiin. Pastillit rahoitetaan vanhempaintoimikunnan keräämällä rahalla. Tehtävän otti?
Jälkikirjaus: Tuula Urrila-Koppanen. 

6. Vanhempaintoimikuntamaksu
Päätettiin asettaa 10 euron vanhempaintoimikuntamaksu per lapsi, joka maksetaan vanhempaintoimikunnan tilille. Maksulla rahoitetaan kustannuksia, joita varten päiväkoti ei saa kerätä rahaa (esim. Xylitol-pastillit), mutta joita vanhempaintoimikunta haluaa kaikille lapsille taata. Keskusteltiin myös arpajaisten ja myyjäisten pitämisestä.

7. Vanhempaintoimikunta järjestäytyi alustavasti seuraavasti:
Puheenjohtaja: Kari Saukkonen
Rahastonhoitaja: Katja Andreej
Jälkikirjaus: Esitin kokouksessa järjestäytymistä ja jos haluatte, että jatkan vetäjänä (ja muutenkin), haluaisin että vanhempaintoimikunta järjestäytyy kunnolla ja kirjataan mm. vanhempaintoimikunnan toimikausi, jäsenet, päätösvaltaisuus (esim. yli puolet läsnäolijoista), tiedottaminen jne. Näin saadaan selkeä toimintamalli heti alkuun, joka toimii tulevillakin vanhempaintoimikunnilla.

8. Muut asiat
Keskusteltiin mm. kokoustarpeista. Todettiin, ettei ole tarkoitus tehdä toimikunnasta liian byrokraattista tai aikaa vievää elintä.

9. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Ei päätetty seuraavan kokouksen ajankohtaa, kokous päättyi klo 20:40.
Jälkikirjaus: Voisimme tavata, kun päiväkodin johtaja palaa lomilta. Katja on luultavasti saanut selvitettyä tilin avaamiseen liittyvät asiat. Minä voisin kirjata perustamiseen liittyviä asioita paperille. Laitan sen kokouspyynnön mukana tulemaan.


27.10.2012 Vantaalla

Kari Saukkonen